Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
28.09.2020

"Жовто-зелені" розписали бойову нічию з "Прикарпаттям"

Напередодні матчу зі стану житомирського клубу надходили тривожні новини – всупереч успіхам команди на старті в Першій лізі, є певні організаційні проблеми. Так що там говорити – центральний стадіон це одна велика проблема, а тому житомирянам після підвищення в класі доводиться приймати суперників у столиці, що не дозволяє "Поліссю" відчути себе повноправним господарем поля. Втім, "київська прописка" має і свої плюси – наприклад, на цьому матчі працював VAR (про нього ще згадаємо).

Незважаючи на статус гостей, прикарпатці почали досить активно і виглядали гостріше – дуже вже "Прикарпаття" знудьгувалося за перемогами (на пару з "Кристалом" вони опинилися на дні турнірної таблиці без очок. Тому івано-франківці намагалися побільше бити – і якщо спробу Воробчака заблокували захисники, то Вацеба у першому випадку здалеку пробив повз, а у другому прикотив м’яча до рук Маханькову.

Однак розмірений хід поєдинку перервав VAR. У рядовій ситуації в центрі поля Француз в’їхав у Галенкова. Рефері після перегляду відео вирішив вилучити гравця - чотири хвилини паузи залишили "Прикарпаття в меншості". Але практично відразу ж гості "реалізували меншість". Після дальнього удару воротар парирував м’яч перед собою і Барчук з розбігу спрямував круглого у ворота – 0:1. А слідом Бринько майже в центрі поля на своєму правому краю в’їхав у суперника і склади зрівнялися.


Як "Полісся" приходило до тями після бурі подій? Ще у першому таймі після подачі Гавриленка зі штрафного м’яч пройшов повз всіх – воротаря гостей, який невдало вийшов на перехоплення, і всіх польових гравців, які чекали на відскок. Втім, відразу після відпочинку Сондей головою замикав флангову подачу і не потрапив із забійної позиції. Цей момент, який міг дати гостям подвійну перевагу, підбадьорив житомирян. Пішла атака через лівий край, Галенков від дальньої штанги скинув в центр і Понєдєльнік, який вийшов на заміну, головою зрівняв рахунок – 1:1.

Далі більше. Показавши до цього дві червоні картки, рефері вилучив Дербаха, який біля власного штрафного замість м’яча влучив ногою у суперника – Галенкова. Штрафний від Власюка пройшов повз ворота, але тепер уже "Полісся" було в більшості в незвичному форматі 10х9. За рівного рахунку і нерівних результатах кожен із суперників міг забивати. У гостей повз ворота запустив Шпирка, у господарів була гостра подача з флангу, після якої Сикач зрізав у свої ворота, але на місці був воротар, а Цюцюра трохи не докрутив в дальню дев’ятку. Незабаром, правда, Василь опинився у центрі уваги, коли впав після жорсткого стику з суперником.

Підсумкова нічия – це перший набраний бал у чемпіонаті для "Прикарпаття" і п’ятий для "Полісся".

4 тур Першої ліги

м. Київ, НТК ім. Баннікова, 15:00

"Полісся" (Житомир) – "Прикарпаття" (Івано-Франківськ) – 1:1

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Голи: Понєдєльнік, 52 – Барчук, 37

Вилучення: Бринько, 39 – Француз, 35, Дербах, 58 (серйозні ігрові порушення)

Полісся (стартовий склад): Маханьков, Бринько, Швець, Притиковський, Прокопчук, Власюк, Чернецький, Гавриленко, Галенко, Повалій (Понєдєльнік, 46), Галенко. Запасні: Яшков, Жук, Шевченко, Тимошенко, Савошко, Семчук, Трояновський, Тарануха, Ковальов, Сильченко, Медведєв.

Головний тренер - Сергій Шищенко.

Прикарпаття (стартовий склад): Піцан, Кузьмін, Француз, Бочкур ©, Сикач, Дербах, Вацеба, Сондей, Воробчак, Дитко, Барчук. Запасні: Сердюк, Януш, Цюцюра, Шпирка, Пастух, Семотюк, Волошинович.

Головний тренер - Руслан Мостовий.

За матеріалами Sport Arena

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер