Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
20.03.2021

"Жовто-зелені" на виїзді поступаються "Вересу"

На матч з "Вересом" житомиряни приїхали у ролі турнірних середнячків, маючи у своєму складі відразу кілька новачків: у стартовому складі вийшли досвідчений плеймейкер Грицук, знайомий Шищенку за колишніми командами захисник Терехов і інсайд Глагола, який раніше вигравав Першу лігу у складі "Миная".

"Верес" вийшов у максимально консервативному складі (навіть у запасі – всього-то два молодих новачки), але саме ця зіграність і добре налагоджене взаєморозуміння допомогли рівнянам. Почавши гру досить впевнено, “червоно-чорні” повели в рахунку в дебюті. Автор найкрасивішого голу України 2020 року Пасіч дав хороший прихований пас напарнику по флангу, і Нємчанінов з кута воротарського низом "прошив" Маханькова – 1:0.

На куражі "Верес" провів ще кілька гострих атак, але Пасіч, Махнєв і Гегедош з різних позицій промахувалися повз ворота, хоча було небезпечно. А коли молодий Дахновський опинився з м’ячем у штрафному майданчику, він зачепився за виставлену ногу суперника і рефері призначив пенальті. Досвідчений Сергійчук впевнено розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 2:0. Гравці "Полісся" намагалися відігратися, створюючи тиск на ворота господарів. Одного разу Галенко досить небезпечно приклався до м’яча, ще раніше Галенков перевіряв Когута. Але перший тайм за рахунком безапеляційно був на користь "Вереса".

На початку другого тайму вже могло забивати "Полісся". Розіграли хорошу комбінацію, чудовий пас Галенкова дозволив Грицуку вискочити прямо на воротаря, але не менш досвідчений Когут виграв цю дуель. Втім, надалі "Верес" куди впевненіше грав за рахунком (лише в кінцівці по-справжньому ще раз вступив у гру Богдан – після несильного удару головою), а в низці замін і загубився темп матчу, що, поза сумнівами, було вигідніше команді, що веде в два голи. Набравши 33 очки, рівненський клуб повернув собі добу по тому третє місце, житомиряни зберегли за собою 10 сходинку.

14:00, Львів, стадіон Скіф

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)

"Верес" (Рівне) – "Полісся" (Житомир) 2:0

Голи: Нємчанінов, 10, Сергійчук, 32 (пен.)

Верес (стартовий склад): Когут, Солдат, Махнєв, Гончаренко, Нємчанинов, Кучеров, Панасенко, Гегедош, Дахновський, Пасіч, Сергійчук. Запасні: Бабійчук, Савошко, Гук, Мірошник, Данилюк, Гайдучик, Поворознюк, Шестаков, Ющишин.

Головний тренер - Юрій Вірт.

Полісся (стартовий склад): Маханьков, Понєдєльнsк, Терехов, Прокопчук, Шевченко, Гавриленко, Глагола, Грицук, Галенков, Повалій, Галенко. Запасні: Яшков, Акубардія, Островський, Даудов, Ковальов, Андрущенко, Коваль, Медведєв.

Головний тренер - Сергій Шищенко.

Ярослав Смілянський, Sport Arena

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер