Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
02.06.2021

Сергій Швець: "У наступному сезоні "Полісся" здивує всю країну"

Герой 28-го туру Першої ліги Сергій Швець поділився враженнями від перемоги над "Гірником-Спорт" (3:2), а також наголосив на амбітних планах команди на заключну частину сезону.

- Кожен футболіст мріє про перемогу у такій почесній номінації, - сказав 29-річний гравець пресслужбі ПФЛ. - Звісно, мені приємно від того, що старання не були даремними. Героєм себе не вважаю, адже без партнерів по команді не зміг би досягнути такого результату.

- Наскільки серія із п’яти поспіль матчів без перемог тиснула на команду?

- Кожна команда вирішує свої локальні завдання. В деяких матчах виглядали непогано, але не могли досягнути результату. Важливо, що змогли зробити правильні висновки і нарешті перемогли.

- Ваша команда активно розпочала гру. Приготували для суперника сюрприз?

- Сергій Шищенко наголошував на активній грі з перших хвилин. Важливо було зі старту зустрічі захопити ініціативу, пресингувати суперника. На передматчевому тренуванні відпрацьовували стандарти і це принесло нам результат. Варто відзначити якісну роботу тренерського штабу, який досконало розібрав гру суперника.

- Після вилучення Тимошенка на 24-й хвилині стало грати простіше?

- Вважаю, що навпаки це вилучення зіграло з нами злий жарт. Втратили концентрацію і почали забувати про захист і нас за це покарали. Важливо, що вчасно змогли зібратися і вирвали перемогу.

- На 33-й хвилині Коваль відкрив рахунок. Можливо, цей м’яч дещо заспокоїв команду?

- В таких матчах один забитий м’яч зазвичай нічого не вирішує. Необхідно було збільшувати свою перевагу, щоб почуватися комфортніше. Суперник провів блискучу контратаку і зрівняв рахунок, тому змушені були починати все спочатку у другому таймі.

- Пропущений від Чепелюка гол у роздягальню додав вам спортивної злості? Розуміли, що у другому таймі буде непросто?

- Цей пропущений м’яч розізлив нас та ще більше мотивував. Тренер у перерві наголосив на тому, що варто продовжувати грати у свій футбол і тоді зможемо перемогти. Важливо було у другому таймі агресивно грати попереду, постійно пресингувати суперника. Водночас, варто було не забувати про захист, адже "Гірник-Спорт" чудово грає на контратаках. Прагнули порадувати власних вболівальників і нам це вдалося.

- На 61-й хвилині Лукас вивів "Гірник-Спорт" уперед. Що сталося в тому епізоді?

- Лукас – хитрий футболіст, проти якого складно грати. Він протягом всього матчу був непомітним, очікував свого шансу. Коли втратили концентрацію, то бразилець цим відразу скористався. Саме в цьому і проявляється клас нападника. Взагалі, добре що пропустили м’яч, адже він розізлив нашу команду.

- На 89-й хвилині ви реалізували пенальті, тим самим принесли перемогу команді. Наскільки у психологічному плані вам було непросто у тому епізоді, які емоції відчували?

- Розуміли, що часу залишилося небагато і потрібно максимально активно грати попереду. Нас влаштовувала лише перемога. Щасливий, що зміг впоратися з емоціями і забив переможний м’яч. Саме такі перемоги потрібні команді, щоб почуватися у наступних матчах впевненіше.

- Погоджуєтеся з тим, що одним із героїв матчу став Антон Яшков, який зіграв просто блискуче?

- Завжди приємно, коли в команді є воротар, який може виручити в ключових епізодах. Антон вміло керує захисниками. Вважаю, що він заслуговував на звання найкращого гравця матчу. Загалом, вся наша команда – герої.

- Сам матч викликав у вболівальників футбольну ейфорію в плані якості гри?

- Вболівальники сказали, що давно не відчували таких емоцій від матчу. Приємно, що змогли порадувати власних фанатів, які завжди підтримують команду. Вважаю, що у наступному сезоні "Полісся" здивує всю країну, будемо боротися за більш високі позиції.

- У функціональному плані відчуваєте у собі сили на заключну частину сезону?

- Тренер сказав, що маємо достойно завершити сезон, гратимемо лише на перемогу. "Полісся" у матчах проти "Миколаєва" та "Оболоні" диктуватиме свої умови, гратимемо першим номером. Переконаний, що легко з нами не буде будь-якому супернику.

Бліц:

  • Народився у смт. Саврань Одеської області;
  • Вихованець футбольної школи РВУФК, займався в Академії київського Динамо;
  • Перший тренер – Шарандак Володимир Григорович;
  • Улюблений клуб – "Атлетико" Мадрид;
  • Улюблений гравець – Нголо Канте і Тіаго Сілва;
  • Мрія у футболі – прагну з "Поліссям" вийти до Прем’єр-Ліги.
ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер