Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
15.02.2017

Представляємо суперника МФК Житомир на меморіалі Щанова: ФК Джуніорс (Шпитьки)

У середу, 15 лютого, МФК Житомир зіграє другий матч на меморіалі Щанова. Суперником житомирян стане чинний володар трофею - ФК "Джуніорс" (Шпитьки). Матч стартує о 14.00. Представляємо Вам суперника:

ФК Джуніорс (Шпитьки)

Рік заснування: 2007
Президент: Сергій Шут
Спортивний директор: Юрій Балашев
Головний тренер: Вадим Гордієнко

Досягнення:
- Чемпіон Київської області (2016)
- Володар Кубку Щанова (2016)
- Триразовий володар Кубка Чанова (2014, 2015, 2016)
- Чемпіон Києво-Святошинського району (2015)
- Дворазовий чемпіон Києво-Святошинського району з футзалу (2015, 2016)
- Чотириразовий чемпіон Indoor Football League (2011, 2013, 2014, 2016).

Футбольний клуб «Джуніорс» є флагманом аматорського футболу та футзалу Київщини. Команда, яка представляє селище Шпитьки, що у Києво-Святошинському районі, тричі поспіль здобула Кубок Чанова (щорічний передсезонний турнір, присвячений пам’яті дворазового чемпіона СРСР та кращого голкіпера УРСР-1958,1959 – Віктора Гавриловича Чанова), чотири рази перемагала у Indoor Football League (відкритий чемпіонат Ірпінського регіону з футзалу), здобула титули чемпіона Києво-Святошинського району з футболу та футзалу.

Минулий, 2016-й рік, став наразі найуспішнішим у історії футбольного клубу. «Джуніорс» вдало дебютував на обласній арені, з першої спроби здобувши Кубок Щанова (щорічний передсезонний турнір, присвячений пам’яті колишнього гравця київського «Динамо», заслуженого тренера УРСР - Олександра Івановича Щанова) та золоті медалі чемпіонату Київщини (перевага над найближчим переслідувачем склала аж 10 очок). У цьому ж році шпитьківчани дійшли до фіналу Кубку Київщини, прийняли участь у матчі за Суперкубок Київщини та дебютували у розіграші Кубка України серед аматорів. А влітку 2016-го року команда зіграла свій перший міжнародний матч, суперником у якому став найтитулованіший клуб Ірану «Персеполіс» (дев’ятиразовий чемпіон країни, п’ятиразовий володар національного кубку, володар Кубка володарів кубків Азії). Зустріч, яка відбулася 5 липня на заміській базі київського «Динамо» у Конча-Заспі, завершилася внічию 0:0.

Останнім здобуткам клуб завдячує головному тренеру Вадиму Гордієнку та спортивному директору Юрію Балашеву. Вадим Миколайович свого часу встиг пограти у Вищій лізі чемпіонату України з футболу («Торпедо» Запоріжжя) та футзалу, а також має досвід виступів за кордоном. Юрій Сергійович також виступав у Вищій лізі України з футзалу, свого часу залучався до лав другої національної збірної України, а у 2015 році у складі «Манзани» став володарем Кубку України з футзалу. У якості футбольного функціонера Балашев відмінно зарекомендував себе у «Колосі» (Ковалівка): Юрій тричі ставав обласним чемпіоном, завоював Кубок області, а також три рази вигравав Суперкубок Київщини. До речі, більшість гравців, які прийшли до «Колоса» на запрошення Балашева, донині успішно виступають у складі цієї команди, яка вже змагається у Першій лізі України.

Кістяк «Джуніорс» складають досвідчені футболісти, які мають чималий досвід виступів на професійному рівні. Зокрема Євген Чуприна, який визнаний найкращим захисником Київської області-2016, на початку 2000-х тривалий час виступав за другу команду дніпропетровського «Дніпра», пішла чого перейшов до столичної «Оболоні», у складі якої дебютував у Вищій лізі України. Пізніше Євген захищав кольори інших професійних клубів – ЦСКА (Київ), «Кримтеплиці» (Молодіжне), «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка), «Буковина» (Чернівці), «Шахтар» (Свердловськ).

Найкращий гравець чемпіонату Київської області-2016 – півзахисник «Джуніорс» Денис Маринчук – у 2007 році став бронзовим призером чемпіонату Молдови («Ністру»), а за два роки допоміг «Олександрії» здобути бронзові медалі першої ліги України. У своєму послужному списку Денис також має виступи за «Княжу» (Щасливе), «Миколаїв», «Нафтовик-Укрнафту» (Охтирка), «Геліос» (Харків), «Оболонь-Бровар» (Київ) та «Арсенал-Київщина» (Біла Церква).

Євген Колесник, у свою чергу, є вихованцем київського «Динамо». Центральний півзахисник виступав за «Олександрію», «Зірку» (Кропивницький), «Буковину» (Чернівці), «Черкаський Дніпро», а в 2013 році провів у складі столичного «Арсеналу» чотири матчі в українській Прем’єр-Лізі. У цей же період у елітному дивізіоні країни дебютував ще один нинішній гравець «Джуніорс» - Георгій Копаліані. У 2010-му році голкіпер залучався до лав юнацької збірної України (U-17), у складі якої був учасником шостого Міжнародного турніру на призи АБФФ, що відбувся у Мінську.

49 матчів та два забитих м’ячі у складі юнацьких збірних України (U-17-U-19) має Олексій Ремезовський. Захисник «Джуніорс» є вихованцем київського «Динамо», пограв за «Геліос» (Харків), «Зірку» (Кропивницький) та «Олімпію» (Бєльці), з якою став фіналістом національного кубку. Неможливо оминути увагою і Антона Бутка, екс-гравця національної збірної України з пляжного футболу, багаторазового переможця та призера престижних міжнародних і всеукраїнських змагань.

У футзальній команді «Джуніорс» також вистачає доволі відомих в Україні гравців. Зокрема Тарас Шпичка (чотириразовий чемпіон України, екс-гравець збірної Казахстану) та Олександр Севериненко (чемпіон України).

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер