Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
24.10.2021

Повний огляд матчу Полісся - Кривбас та післяматчевий коментар Юрія Калітвінцева

Житомирський ФК Полісся поступився криворізькому Кривбасу із рахунком 1:2 у матчі 15 туру Чемпіонату України з футболу серед команд І ліги.

Матч проходив у Житомирі на Центральному стадіоні. Свій погляд на гру пропонує журналіст Ігор Дашков, Sport Arena.

Полісся після вимушеного простою підійшло до центрального матчу туру в далеко не оптимальному складі. Коронавірус по-різному пройшовся по гравцях – хтось зберіг свіжість, комусь тепер відновлюватися додатково. У підсумку, наприклад, колишній нападник Кривбасу Коломоєць почав матч в запасі, там же виявився і основний фланговий захисник Власюк, а ось вінгер Чередниченко за відсутності травмованого Сахневича змушений був закривати правий фланг оборони.

Свої дивацтва у Кривбасу: справа в захисті вийшов опорник Рябов, який матч поспіль у центрі півзахисту універсал Татарков, поруч з ним – Яровий. І, що найдивніше, на матч проти команди рідної області виявився в запасі провідний центрбек Зотько. З огляду на травму легіонера Ловріча, захист гостей виявився перезавантажений наполовину.

Втім, нам більше випало говорити про редути Полісся. Звинувачуємо в цьому вимушену коронавірусну паузу – але господарям явно не вистачало різкості, зібраності, концентрації. Звідси – абсолютно необов’язковий ранній гол криворіжців. Після подачі кутового захисники не розібрали гостей, Шаповал в падінні потрапив м’ячем у Семенова, його удар вигріб (вже з-за лінії воріт) Махарадзе, але першим на добиванні був Олексій Хобленко – 0:1. Якщо рефері в офіційному протоколі теж запише гол на форварда, як це є в попередніх даних ПФЛ, Хобленко з 9 голами збереже друге місце в списку кращих бомбардирів після Пейшоту (сьогодні до 8 довів свій особистий рахунок Барчук з Прикарпаття). Але ми-то особисто за авторство Семенова.

А вже на куражі Кривбас міг і закривати цей матч, користуючись станом грогі у суперника. Шикарний момент був у Рябова, але, пробиваючи в дальній кут, не без частки рикошету, він влучив у штангу. З хороших позицій били Васін і Дебелко – в першому випадку під м’яч підвернувся суперник, у другому непідготовлений удар пішов в небеса. Пізніше, коли Полісся завелося, про ці моменти довелося пошкодувати.

Ще до перерви завівся Янаков – можливо, він не був найефективнішим, але найяскравішим у господарів – точно. Серед кількох спроб загострити у Дениса відзначимо дальній удар, який потягнув в стрибку Сарнавський. В принципі, він не перенапружувався в цьому матчі – згадаємо хіба що стрибок на відскок після кутового, та й то м’яч рикошетом не так сильно, щоб його не можна було відбивати. Вже після перерви голкіпера Кривбасу Янаков перевірив уже ударом головою – сейв вийшов не самим впевненим, проте Полісся не скористалося можливістю добивати.

І буквально в наступній атаці Кривбас закріпив свою перевагу. Приходько почав швидку атаку з глибини поля, підключив Дебелка і сам встиг замкнути його низову передачу з правого флангу – 0:2. Відзначаємо, що Клим другий тур поспіль результативно виходить на заміну. Але ж могли забивати ще Дебелко, Щедрий, що було б дуже доречно – адже в кінцівці Полісся забило, залишивши заключні хвилини нервовими. Після навісу Морозка з лівого флангу пробивав Козак, і удар Артема погіршив рикошет від Семенова – 1:2. Два голи-фантома від захисника Кривбасу – як ми вже говорили, він причетний і до голу в чужі ворота, і до голу в свої.

31 очко набирає Кривбас – і впевнено зберігає за собою друге місце в турнірній таблиці. Полісся з 16 очками залишається 11-м, і якщо ФК Краматорськ, вдало зіграє завтра з Нивою, житомиряни зваляться в зону плей-офф. Втім, підопічні Калитвинцева провели всього 11 матчів, так що, якщо вдало зіграють свої переноси, повернуться ближче до п’ятірки кращих.

У післяматчевому коментарі головний тренер Полісся все ж похвалив підопічних за дії на полі.

“Сьогодні наша команда продемонструвала такий футбол, який я навіть не очікував. Перше - це швидкість. Я вам приведу такий приклад. Є чотири підготовчих етапи до сезону: перший - втягуючий, другий - загальнопідготовчий, третій - передзмагальний і четвертий - змагальний. В даний момент ми знаходимось на першому етапі. Ну, 45 хвилин можна витримати на характері. А хлопці витримали більше, ба більше, не просто витримали, але й створювали. Після перерви наша команда продемонструвала дуже непогані переміщення. Я сказав їм в роздягальні - вам не має бути соромно за результат. Ви відповідатимете гру, а я понесу відповідальність за результат. Я їм подякував. Але було дійсно важко. Важко щойно піднятись з ліжка і одразу ж грати. Одна гра - це мало, але тим не менше ми зіграли її. З’явилась практика. Наш суперник не дарма знаходиться в лідерах, це дуже організована команда і вони за правом знаходяться у верхівці турнірної таблиці. Можливо, це навіть добре, що одразу після хвороби ми грали із лідером, ми зрозуміли де ми зараз. Оцінили свої можливості, сврою силу. Я вважаю, що ми на правильному шляху. Результат - це діло таке, але повторюсь ще раз: за гру команда, а саме футболісти будуть нести відповідь”, - сказав головний тренер ФК Полісся Юрій Калітвінцев.

Полісся (Житомир) – Кривбас (Кривий Ріг) – 1:2

Голи: Козак, 90+1 ‒ Семенов, 10, Приходько, 68

Полісся (стартовий склад): Махарадзе, Чередниченко, Швець, Гітченко, Шаповал, Бабенко, Чайковский, Козак, Грицук, Янаков, Оринчак. Запасні: Тимофєєв, Терехов, Акубардія, Морозко, Андрущенко, Глагола, Коломоєць, Власюк. Головний тренер: Юрій Калітвінцев.

Кривбас (стартовий склад): Сарнавський, Рябов, Заіменко, Семенов, Мостовий, Яровой, Татарков, Васін, Хобленко, Щедрий, Дебелко. Запасні: Льопка, Пятов, Приходько, Зотько, Іліч, Маліновський, Горват, Фаєєв, Гігашвілі, Полонський. Головний тренер: Олександр Бабич.

15:30. Житомир. Центральний міський стадіон

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Відеоогляд матчу дивіться тут, а повна трансляція матчу — тут

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер