Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
25.04.2021

"Полісся" перериває 9-матчеву безвиграшну серію

У поєдинку 23-го туру Першої ліги, який проходив в Кременчуці, місцевий «Кремінь» приймав житомирське «Полісся». Сусіди по турнірній таблиці начебто і мали деякий запас очок перед зоною вильоту, але кілька успішних матчів від конкурентів поставили б кременчуківців і житомирян в явно незручне становище - в загальному, очки були вкрай необхідні обом колективам.

Звичайно, можна сказати, що хлопці набирали очки навесні, боролися, але факт залишається фактом - до цієї зустрічі жодна з команд не змогла перемогти хоча б раз в 2021 році. Зустріч могла стати переломною як для команди Олексія Годіна, так і для колективу Сергія Шищенка, тому зайвий раз говорити про мотивацію футболістів не доводилось. Відзначимо, що в попередньому матчі «Кремінь» поступився прямому конкуренту - «Авангарду» (1:2), в той час як «Полісся» програло «Альянсу» (1:2). У першому колі сильнішою виявилася команда з Житомира, яка перемогла кременчуківців з рахунком 2:0, але гості приїхали до Кременчука без ряду травмованих футболістів.

Вже на четвертій хвилині Денис Галата переправив м'яч в сітку воріт «Полісся», але лайнсмен зафіксував положення поза грою. У будь-якому випадку, такий початок повинен був підбадьорити футболістів, до того ж як показав повтор, рішення про офсайд було суперечливим. Трохи пізніше з флангу класно відпасував у штрафну Денис Белоусов на Івахно, але той зльоту пробив над воротами Маханькова. Хороший старт від кременчуківців, на який «Полісся» відповіло ударом Галенкова після скидки від Глаголи - м'яч з рикошетом полетів лише на кутовий. На 18-й хвилині ледь не придумав кіпер гостей Маханьков - майже відібрав м'яч у воротаря Галата, але Володимир все ж встиг забрати круглого в руки.

На 23-й хвилині хороший шанс забити мав Денис Галата. На цей раз арбітр не зафіксував офсайд, але вже сам гравець «Кременя» не впорався з тиском і з позиції один на один пробив точно у воротаря «Полісся» Володимира Маханькова. Житомиряни відповіли моментом за участю Галенкова і Глаголи, коли перший непогано накидав на другого на дальню стійку, але Олександр Глагола виявився в положенні поза грою. Трохи пізніше здалеку вистрілив Василь Грицук, але врятував «Кремінь» Данкович, який, схоже, витіснив Олійника з рамки воріт кременчуківців. До роздягалень команди пішли за рахунку 0:0, але футбол був цікавим.

Майже відразу ж у другому таймі «Кремень» міг забивати після кутового: навіс з боку Максима Івахно пішов на ближню штангу, де Галата пробив поруч зі стійкою. Трохи згодом Маханьков врятував «Полісся» після пострілу з середньої дистанції від Павла Мягкова. В результаті господарі атакували, але рахунок на 57-й хвилині відкрили гравці «Полісся»: Галенков здорово віддав по флангу вперед на Андрія Ковальова, а той зробив простріл у штрафну, де Станіслав Коваль, який по перерві замінив Галенка, спершу пробив у воротаря, але на добиванні вже послав круглого в сітку - 0:1. Відзначимо, що Олександр Головко опікував Коваля, але не зумів завадити йому відзначитися.

На 67-й хвилині стався цікавий епізод, коли Данкович взяв м'яч в руки від ноги свого ж футболіста - арбітр призначив вільний удар, але гостям не вдалося отримати з цього стандарту користь. «Кремінь» потребував активних дій, враховуючи хід зустрічі: класно пробивав точно в кут воріт гостей Денис Белоусов, але знову відмінно себе показав Маханьков і записав до свого активу черговий сейв. Щоправда, атакуючі пориви мало не привели до катастрофи, адже на 77-й хвилині лише Данкович врятував «Кремінь» після виходу один на один Василя Грицука в результаті швидкої контратаки. А вже в компенсований час все той же Коваль оформив дубль: швидка контратака «Полісся» завершилася його точним ударом в нижній кут після прострілу з краю штрафного від Глаголи - 0:2.

У підсумку «Полісся» здобуло свою першу перемогу в 2021 році і піднялося на десяте місце турнірної таблиці. Команда Сергія Шищенка не перемагала дев'ять матчів, але може бути собою задоволена собою, адже їй вдалося відірватися від зони вильоту на безпечну відстань. «Кремінь», в свою чергу, залишився на 13-й позиції в двох очках від зони вильоту.

Man of the match - Станіслав Коваль

Вийти на заміну і забити два голи - цим все сказано. Станіслав Коваль став справжнім «джокером» Сергія Шищенко, принісши команді з Житомира важливу перемогу.

16:00 Кременчук, «Кремінь-Арена ім. О. Бабаєва»

Арбітр - Вадим Запрутняк (Ужгород)

«Кремінь» - «Полісся» 0:2

Гол: Коваль Станіслав 57, 90+3

«Кремінь»: Данкович, Бєлоусов, Курелєх, Головко, Мягков, Бичков, Демченко, Семенов, Фернандо (Білоус, 60), Івахно (Мілєсін, 78), Галата (Гоменко, 83).

Запасні: Олійник, Антоніо, Пуди, Дудка, Мурашов, Молько, Кривенко, Кучеренко.

Головний тренер - Олексій Годін

«Полісся»: Маханьков, Понєдельнік, Швець, Прокопчук, Власюк, Тєрєхов (Чернецький, 81), Грицук, Ковальов (Гавриленко, 76), Галенков, Глагола (Притиковський, 90+4), Галенко (Коваль, 46).

Запасні: Медведєв, Жук, Шевченко.

Тренер - Григорій Чурілов

Влад Власеко, Sport Arena

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер