Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
14.01.2023

Півзахисник «Полісся» Артем Козак: ДНК нашої команди - жага до перемоги

В Першій лізі триває зимове міжсезоння і перший офіційний матч весняної частини Чемпіонату команди зіграють 8 квітня. У цей час команди мають достатньо багато часу для проведення навчально-тренувальних зборів та підготовки до сезону.

Як «Полісся» використовуватиме перерву, чим команда займатиметься впродовж трьох місяців до початку сезону та як колектив налаштовується на фінальну частину Першої ліги говоримо з півзахисником «вовків» Артемом Козаком.

«Полісся» дуже вдало виступило в осінній частині чемпіонату. На твою думку, з чим пов'язаний такий успіх?

Успіх пов’язаний з кропіткою роботою усієї команди, і, в першу чергу, з зіграністю. І, звісно, вірою в себе. Хлопці почали в себе вірити, команда почала в себе вірити, і ми почали більше довіряти одне одному на футбольному полі. За рахунок цього ми і маємо такий результат.

Восени у ЗМІ багато говорили про те, що у «Полісся» немає особливих конкурентів у боротьбі за вихід в УПЛ. Як ти особитсто сприймав такі новини? Чи не розслабляли такі заяви?

Насправді, це зовсім не розслабляло, бо ми маємо дуже багато боргів. В попередньому сезоні ми втратили багато очок. І нам треба нагадати, що все це не просто так, показати чому ми — команда, яка йде на першому місці. Ми всім маємо це показати.

Ще задовго до заверщення осінньої частини чемпіонату команда забезпечила собі участь в весняній частині Чемпіонату, але продовжила грати на максимальний результат аж до кінця другого кола. Це пов’язано з бажанням вигравати все і не поступатись нікому, чи з чимось іншим?

Жага до перемоги. Це всіх нас пов’язує і ми маємо залишатись голодними до перемог. Думаю, це має бути своєрідним ДНК нашої команди. Команда «Полісся» повинна грати тільки на перемогу. В цьому, на мою думку, і є фундамент нашої команди.

В зимове міжсезоння команда має 4 місяці перерви в офіційних поєдинках. Чим заповнений цей час?

Ми вдосконалюємось, як команда, як один єдиний механізм. Для цього зараз є багато часу. Попереду в нас ще й турнір. Крім того, є й товариські, контрольні матчі. Вони нам дуже цікаві саме з точки зору покращення своєї гри. Тому увесь цей час, 4 місяці, ми проведемо з користю. Індивідуальні програми тренувань, усі разом. Кожен наполегливо працює над тим, що йому підказує тренерський штаб. Тому, я думаю, від цієї великої перерви буде тільки користь.

Чи зможе «Полісся» продовжити в тому ж, що й восени, темпі виступи в Першій лізі?

В команді немає жодних сумнівів щодо того, чи продовжиться успіх «Полісся» в весняній частині. Я переконаний, що ми все покажемо на футбольному полі і в Чемпіонаті. З часом усі зрозуміють, для чого ми так багато працюємо.

Цьогоріч вже анонсували проведення турніру Winter Cup 2023. Як ви налаштовуєтесь на участь в ньому і наскільки команда хоче захистити титул володаря Winter Cup?

Думаю, що найбільший подразник для нас — це команди Прем’єр-ліги. І нам цікаво показати, що ми — нічим не гірші за них. Загальна і найбільша мотивація полягає саме в цьому. Те, що ми попередньо чули про суперників — нам дуже цікаво, це для нас великий стимул і ми хочемо всім показати на що ми спроможні.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер