Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
26.12.2016

МФК "Житомир" - відкриття 2016 року за версією "Спортивного Житомир"

Муніципальний футбольний клуб "Житомир" отримав відзнаку "Відкриття 2016 року" від "Спортивного Житомира".

Розмови про відродження професійної футбольної команди в Житомирі у вигляді комунального підприємства розпочалися на початку 2016 року і до весни оформилися в реальний проект рішення, який в березні вже винесли на голосування депутатів житомирської міської ради.

До останнього моменту більшість житомирян і футбольних уболівальників не сприймали цю подію серйозно, навчені гірким досвідом минулих років. Саме цієї недовірою можна пояснити інертність вболівальників ФК "Полісся", які навіть не спробували переконати міську владу назвати новий клуб ФК "Полісся". Хоча в інших містах саме активність фанів врятували декілька професійних клубів, які були на межі зникнення. Гарним прикладом є "Металург" Запоріжжя, фани якого переконали керівництво місцевого аматорського "Россо-Неро" перейменувати клуб і заявити його в ІІ лігу, продовжуючи традиції "Металурга".

Попри скепсис і байдужість городян в квітні 2016 року міська рада прийняла рішення створити Комунальне підприємств "Муніципальний футбольний клуб "Житомир". Директором новоствореного підприємства було призначено голову житомирської районної федерації футболу та депутата обласної ради Руслана Павлюка, який почав формувати кістяк клубу. А вже за три тижні команда МФК Житомир дебютувала в аматорському чемпіонаті України.

На перші домашні матчі на стадіоні "Спартак" МФК "Житомир" зумів зібрати рекордну для міста кількість вболівальників. На матч проти ФК "Малинськ" (Рівненська обл.) 23 квітня прийшло 2500 глядачів, на матч з "Гірником" (Львівська обл.) - 3000. Подібного аншлагу не чекав ніхто. Але місто скучило за футболом.

З моменту своєї появи МФК "Житомир" поставив нові стандарти роботи з вболівальниками не лише для міста, а й для аматорського футболу України загалом. Всі домашні матчі супроводжувала широка рекламна кампанія в пресі, на телебаченні та радіо. Всі домашні матчі транслювалися в прямому ефірі. Був створений офіційний сайт, який активно наповнювався, велося активне спілкування з вболівальниками через соцмережі. Все це дозволило швидко зібрати навколо клубу широку аудиторію.

Вже з червня клуб першим серед аматорів почав продавати квитки на домашні матчі. Пізніше цю ж практику запровадив харківський "Металург". Широка медіакампанія дозволила клубу активно налагоджував роботу із партнерами та спонсорами.

Ще одним амбітним викликом для клубу стало формування команди на основі місцевих молодих гравців. За МФК "Житомир" грають лише житомиряни та мешканці Житомирської області. Для відбору і виховання кадрів була створена юніорська команда для участі в першості України U19, а пізніше - футзальна команда на основі вихованців ДЮСШ з футболу "Полісся" 2000 року народження.

Зараз МФК "Житомир" готується до нового сезону і проходить атестацію в ІІ лігу ПФЛ. Маємо гарні шанси на осінь 2017 року побачити гру вже професіної футбольної команди.

Все це дозволяє з упевненістю визнати МФК "Житомир" головним відкриттям 2016 спортивного року в Житомирі.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер