Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
08.11.2016

МФК "Житомир" планує заявитися у ІІ лігу ПФЛ і має підсилитися новими гравцями. ВІДЕО

Президент МФК «Житомир» Руслан Павлюк, 7 листопада, провів прес-конференція щодо проміжних підсумків сезону 2016/17рр., плани до наступного кола та заявка МФК Житомир в ІІ лігу ПФЛ. Про це повідомляє Перший інформаційний.

Руслан Павлюк, президент МФК «Житомир»: «Підводимо перші, невеличкі підсумки роботи клубу та результатів команди. В Чемпіонаті України серед аматорів 2016-17 рр., за результатами першого кола, команда посідає сьоме місце, тобто такі собі «закріплені середнячки». Хотілося б відмітити, перш за все, що ми витримали свою основну стратегію і грали, граємо і будемо грати лише місцевими вихованцями, вихованцями житомирського футболу (жителі Житомира та Житомирської області). На нашу думку, на думку фахівців і тренерів, ми зібрали найкращу команду. Стосовно дорослої команди, то ми не зупиняємо футбольне життя, хоча і йде зима. Вже з сьогоднішнього дня продовжуються повноцінні тренування.

Плануємо провести 2 тренувальних збори до Нового року: один буде на нашій базі за містом (с. Березина), другий, а це на 2-3 тижні, планується з виїздом, щоб дати силове навантаження, фізичну підготовку. Можливо це відбудеться в Закарпатті, тобто там, де будуть вільні бази. Ми поки ще над цим працюємо, щоб хлопці були в бойовій готовності і після новорічних свят, у нас вже є плани, взяти участь у турнірах в м. Київ. Наприклад турнір Макарова, де збираються найсильніші клуби :середнячки Прем’єр-ліги, перша, друга Ліга.

Там хочемо себе випробувати. Це все в рамках підготовки до другого кола на весну і тому, ми будемо тримати хлопців в тонусі. Розумієте, це вже професійний підхід, а не аматорський рівень, коли розпустили гравців, і весною знов зібрали. Ми готуємося до професійної команди у нашому місті. Очікуємо на закінчення реконструкції центрального стадіону «Полісся», і будемо вже готові. Звісно, також думаємо про те, як підсилити команду. Повірте, познайомилися, вивчили і пройшло за осінній період вже більше ніж 40 гравців.

На сьогодні, залишилося 14-16 основних. Це найменша кількість, мабуть, серед команд нашої групи. Дійсно, не вистачає місцевих гравців, але ми й надалі притримуємося стратегії не запрошувати, так би мовити, легіонерів з інших міст, хоча бажаючі є. наразі шукаємо, думаємо, може хтось підтягнеться з молоді, але на це потрібно провести збори, підготовку, провести турніри, матчі з сильними командами.

Ми стартували з сильної командою із Запорізької області, де всі вихідці з Прем’єр-ліги України. Зарплати там високі, підходи – професійні, великі спонсори, і при цьому, ми до середини 2-го тайму, поки не включилися судді, ми грали на рівних. Це для нас був гарний досвід».

Також Руслан Павлюк розповів й про плани щодо повернення гравців із Житомирщини до МФК «Житомир».

Руслан Павлюк, президент МФК «Житомир»: «Наступна наша ціль, яку ми поставили перед собою, це повернення в Житомир, до нашої команди, наших вихованців, які грають на рівень вище і грають за інші команди, інших міст. Для цього и повинні були показати, що ми стабільні, граємо, маємо серйозний підхід і маємо підтримку як з боку влади та громадськості, так із боку партнерів та підприємців.

Показавши, що ми є і на довго, вже сьогодні ведуться перемовини з нашими вихованцями, які грають інших містах України. Так, вони готові грати за нас. Звичайно, ці гравці вже професійного рівня, і вони кажуть про те, що готові повернутися, за умови, що команда буде грати хоча б в 2-й Лізі професійного футболу України. Ми працюємо над цим, потрібно пройти організаційні питання, перш за все, зіграти хоча б один сезон в аматорському чемпіонаті, а ми це й проводимо. Сьогодні ми на рівних граємо з лідерами, такими як «Металіст», «Таврія». Ці команди укомплектовані з професійних гравців».

Фото

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер