Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
22.05.2016

МФК “Житомир” через спірний пенальті програв на виїзді футбольному клубу “Малинськ”.

В суботу 21 травня муніципальний футбольний клуб “Житомир” в рамках Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд на виїзді зустрічався з футбольним клубом “Малинськ”.

Перша половина зустрічі пройшла у рівній боротьбі і без особливо гострих моментів біля воріт обох команд. Житомирські футболісти впевнено грали у свій улюблений футбол, використовуючи середній та короткий пас. Футболісти ж з Рівненщини грали більше від захисту і часто намагались закинути м’яч “за комір” захисникам МФК.

На початку другого тайму суддя, який відверто “не помічав” доволі грубих порушень з боку футболістів ФК “Малинськ”, чомусь призначив пенальті у ворота МФК “Житомир”. Мабуть, футбольні боги вирішили не ставати за ворітьми МФК і гравець “Малинська” реалізував удар з 11-ти метрової позначки.

Після такого “відра холодної води” на голову, наші гравці спробували відновити status quo і створили декілька небезпечних моментів, але вони, нажаль, так і не закінчились взяттям воріт ФК “Малинськ”.

Не можна не звернути увагу і на те, що підтримку нашим футболістам забезпечили півсотні житомирські футбольних вболівальників. Усього кілька десятків житомирян на трибунах іноді перекрикували кілька сотень жителів Малинська, які прийшли підтримати рідну команду. Та попри підтримку фанів результат залишився незмінним. МФК “Жимтомир” на виїзді поступився футбольному клубу “Малинськ” з мінімальним рахунком.

Після матчу у тренерському штабі МФК “Житомир” були не надто багатослівними.

“Нас би на виїзді влаштувала б і нічия. Але прикро. В принципі така нічийна гра і повинна була бути, але суддя вніс свої корективи. Поставив на початку другого тайму пенальті, можна сказати з нічого. І ось 1: 0 програли. Результату позитивного як би не добилися”, - прокоментував результат матчу помічник головного тренера МФК “Житомир” Сергій Гвоздь.

Діаметрально протилежну думку стосовно пенальті має тренер ФК “Малинськ” Олександр Цюх. Він вважає, що порушення правил дійсно було, але в той же час приємно здивований якістю гри МФК.

“Ми більш раді результату, ми перемогли. Далі боремось за перше місце в групі. Гра, я думаю, була рівною. В першому таймі ми мали дещо ігрову перевагу. В другому таймі грали більше від захисту, по рахунку, бо забили швидкий гол. Я думаю, заслужено було призначено арбітром 11-ти метровий удар. Хочу сказати про команду “Житомир”: приємно здивувались, адже з кожною грою вони починають впевненіше і більше контролювати м’яч, впевненіше грають. Вони мають плани на другу лігу, я думаю, що на наступний сезон в них все вийде. Команда буде рости і далі”, - вважає Олександр Цюх.

Президент МФК “Житомир” Руслан Павлюк результатом матчу не задоволений, але вважає, що справа тут зовсім не у футболістах, а у суддівстві матчу.

“Ми розчаровані поразкою. Розраховували тільки на перемогу, але дійсно, суперник на дуже доброму рівні сьогодні грав. Дійсно видно, що це, фактично, збірна Рівненської області. І, звичайно, всі ми побачили підтримку їх команди з боку суддів. Прикро, ми вперше зіштовхнулись з іншою стороною футболу, скажу відверто. І ми побачили, що судді відіграють велику роль і прикро, що вони сьогодні підігрували команді суперника. Пенальті був спірний, навіть дуже спірний. І не хотілося, щоб у такому вирішальному матчі для нас доля вирішувалась пенальті. Але будемо грати далі. Робити висновки. Налаштовані на хороші ігри і на хороший результат. Побачимо”, - резюмував президент МФК “Житомир Руслан Павлюк.

Наступну зустріч в рамках Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд проведе з ФК “Гірник” з Львівської області.

Фото

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер