Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
27.10.2020

Луцька "Волинь" перериває безпрограшну серію "Полісся"

Своїми виступами команди підняли планку очікувань від луцького матчу. "Полісся" – один з найуспішніших новачків, який у новому чемпіонаті ще не програвав і з 10-ма очками йду впритул до першої п’ятірки. Господарі - "Волинь", після жахливого старту теж набрали непогану ходу. З 6-матчевою безпрограшною серією вони підійшли до цього поєдинку, правда, заслужили на критику за невміння доводити гру до перемоги «через не можу» (три виграші і три нічиї за цей час).

Втім, як показала подальша гра, суперники надто поважали один одного. З метушні в центрі поля вкрай рідко виникали небезпечні моменти – по числу на рівні жорстких зіткнень, після яких раз по раз гравцям доводилося надавати медичну допомогу. Вже на першій хвилині "Волинь" витратила перспективний штрафний на безглуздий розіграш, а за десять хвилин приглушений захисником удар Оринчака лише розім’яв воротаря "Полісся" Яшкова. Слідом відразу кілька подач з гри і зі стандартів не змогли доставити в штрафну Сімінін, Кизилатеш і той же Оринчак.

"Полісся" ж грало згідно з правилом поведінки гостей в матчах проти суперників з амбіціями – вичікуючи помилки суперників, шансу втекти в контратаку. Довгий час єдиним, чим запам’яталися житомиряни біля чужих воріт, був жорсткий стик форварда Галенка з воротарем господарів - благо, Леванідов все ж зміг продовжити гру. У відповідь на це повз ворота пробивали Сімінін, а потім Оринчак. Хоча житомиряни могли забити перед перервою, але Даудов з перспективного штрафного пробив неточно.

Після перерви хід гри не особливо змінився. Господарі навіть кинули у гру свого французького дебютанта Рюльє Кейта, відомого в Україні за виступами у складі кропивницької "Зірки". У другому таймі намагалися підключатися на стандарти Приндета і ще один «джокер» – Чачуа, але їх удари були недостатньо небезпечними. Так що суперник, відчувши беззубість більш досвідчених господарів, потихеньку почав нахабніти. І якщо після флангової подачі Тарануха, склавшись, головою пробив неточно, то трохи пізніше просто-таки був зобов’язаний відкривати рахунок. Після тонкого розрізного пасу Даудова Ростислав виявився прямо перед воротарем, але з порожніх воріт м’яч виніс захисник Войтіховський.

Можливо, саме цей момент, немов «Колокол» Герцена, пробудив "Волинь". Після серії кутових, здавалося, житомиряни відбилися, але жвавий Рябов відпрацював у відборі, а Оринчак метрів з 20-ти на виконання пробив в дальній кут – 1:0. Це було алогічно, незрозуміло і при цьому красиво – ось так Богдан відкрив рахунок своїм голам за «хрестоносців». У ситуації, яка вимагала від "Полісся" відігратися, команда не мала особливих можливостей перевернути гру. Галенко замінений, Тарануха вийшов на заміну – а ті, хто залишався на лавці, все ж гравці дещо іншого типу. І все ж хвилин за десять до кінця житомиряни могли забити той самий м’яч, але тут вже блиснув реакцією Леванідов, нейтралізувавши підступний обвідний удар Понєдєльніка метрів з 15-ти.

15 очок набирає команда під керівництвом Сачка, який, колись, до речі, забивав у ворота "Полісся" під час виступів за лучан. Житомиряни зазнають першої поразки у чемпіонаті. Колись це мало статися, і добре – що в гідному протистоянні одному з найдосвідченіших суперників по чемпіонату.

9 тур Першої ліги, 26.10.2020

16:00 м. Луцьк, "Авангард", арбітр - Олександр Кальонов (Львів)

"Волинь" (Луцьк) – "Полісся" (Житомир) 1:0

Гол: Оринчак, 72

Волинь (стартовий склад): Леванідов, Сімінін, Приндета, Болденков, Цюпа, Приймак, Рябов, Оринчак, Кизилатеш, Протасов, Сікорський.

Запасні: Неділько, Никитюк, Ляшенко, Тетеренко, Войтіховський, Рюльє, Бондаренко, Чачуа.

Головний трене - Василь Сачко.

Полісся (стартовий склад): Яшков, Жук, Швець, Прокопчук, Власюк, Гавриленко, Даудов, Ковальов, Понєдєльнік, Трояновський, Галенко.

Запасні: Маханьков, Бринько, Притиковський, Тимошенко, Повалій, Чернецький, Тарануха, Галенков, Савошко.

Головний тренер - Сергій Шищенко.

Ярослав Смілянський, Sport Arena

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер