Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
10.03.2023

ФК «Полісся» продовжив контракти на тривалий термін з 9 футболістами


Мережею ширилась і шириться інформація про те, що до складу ФК «Полісся» можуть приєднатись молоді та перспективні виконавці. Але сьогодні ми хотіли б поговорити не про чутки, а про те, як «Полісся» вибудовує команду і з ким пов’язує свої здобутки найближчих років.

В зимове міжсезоння керівництво клубу продовжило контракти на тривалий термін одразу з дев’ятьма футболістами, які зможуть допомогти команді виконувати поставлені завдання в найближчому майбутньому.

«Те, що ми перепідписали контракти не означає, що гравці можуть заспокоїтись і розслабитись. Вони своїми минулорічними виступами це заслужили, але в нас дуже амбітний клуб і свою цінність потрібно доводити. Футболісти прогресують, професійно ставляться до своєї роботи і щоденною працею доводять, що слова нанесені на наші футболки - ФК «Полісся» - для них не пустий звук», - прокоментував Юрій Калітвінцев, березень 2023 року.

Що ж давайте детальніше поглянемо на кожного гравця, з яким футбольний клуб «Полісся» продовжив контракти.

Розпочнемо із нападу. Пилип Будківський приєднався до команди в січні 2022 року із контрактом на термін в 1,5 роки. Будківський має значний досвід виступів у єврокубках та за національну збірну України різних вікових категорій. Футболіст грав за клуби української прем’єр-ліги, а також в бельгійських та французьких командах.

В осінній частині Першої ліги 2022/2023 років нападник «вовків» продемонстрував дуже результативний футбол: 10 забитих м’ячів. До чеснот Пилипа також можна сміливо додати і те, що він є відмінним постачальником скидок та передач для партнерів при атаках. Три гольових передачі за півріччя для головного бомбардира команди - чудовий результат.

Тепер контракт Пилипа Будківського з ФК «Полісся» розрахований до червня 2025 року.

Ще один гравець, з яким «жовто-зелена» родина на тривалий термін продовжила свої стосунки - півзахисник Василь Грицук.

Василя можна вважати одним зі старожилів команди - він виступає за «Полісся» з лютого 2021 року. За час проведений в команді півзахисник став дуже важливою ланкою атакувальної лінії житомирян. У своєму арсеналі Василь має відмінний удар, чудову передачу та неординарне бачення ігрових ситуацій, яке зазвичай виливається у небезпечні моменти біля воріт суперника.

Василь має в своєму доробку 4 забиті м’ячі в сезоні, а також три гольові передачі. Півзахисник «Полісся» в середньому тричі за матч робить небезпечні навіси в бік воріт команд суперника та виграє 10 єдиноборств в атаці впродовж 90 хвилин, які проводить на полі.

Тепер контракт Василя Грицука з ФК «Полісся» розрахований до червня 2025 року.

Ще один атакувальний півзахисник - Дмитро Шастал.

За свої попередні сезони в складі «Полісся» Шастал продемонстрував якості, за які поблюбився житомирським вболівальникам: уміння приймати швидкі і неординарні рішення в атаці, вміння опинитись в потрібному місці в потрібний час для розвитку атаки команди та хороша самовіддача в обороні.

У свої 27 у Дмитра за плечима чималий досвід виступів за команду УПЛ - ФК «Олександрія», а також півзахисник має у своєму активі п’ять матчів у груповому етапі Ліги Європи сезону 19/20. У цих матчах він провів на полі 145 хвилин.

Контракт Дмитра Шастала розрахований до червня 2024 року.

Опорний півзахисник Владислав Огіря.

Він - один з тих футболістів, цінність якого вимірюється не забитими м’ячами, або гольовими передачами. Його впевненість та вміння взяти під контроль центр поля створювали фундамент для команди в останній третині.

За минулий сезон Огіря не пропустив жодної хвилини в офіційних матчах і в середньому за гру вигравав по 5 єдиноборств в захисті, а також здійснював в середньому понад 10 відборів та підбирань.

Його тандем з іншими гравцями опорної зони багато в чому не дозволяв суперникам обрушити свою атаку на захист ФК «Полісся».

Контракт Владислава Огірі розрахований до червня 2025 року.

Захисник Владислав Шаповал.

Владислав Шаповал приєднався до «Полісся» в липні 2021 року і діяв в основному на лівому фланзі оборони. Втім, через травми інших гравців, допомагав команді і на інших позиціях.

За словами головного тренера «вовків» Юрія Миколайовича Калітвінцева Шаповал за півтора роки продемонстрував шалений прогрес і відповідальне ставлення до роботи на тренуваннях та на полі. Це гравець, який хоче грати і приносити користь команді на будь-якій позиції. Він вдало підключається до атак «Полісся» і не менш надійно відпрацьовує в обороні.

Контракт Владислава Шаповала та ФК «Полісся» розрахований до червня 2024 року.

Тандем центральних оборонців: Андрія Нестерова та Андрія Гітченка.

Андрій Нестеров - центральний захисник, який приєднався до «Полісся» в червні 2021 року. З того часу він став одним з основних центрбеків команди.

В середньому Андрій здійснює майже 11 відборів, а також виграє більше 6 єдиноборств в обороні за гру в сезоні. Окрім захисних дій, Нестеров також здійснює майже по 40 передач за гру із точністю пасу 83%.

Контракт Андрія Нестерова з ФК «Полісся» розрахований до червня 2024 року.

Ще один центрбек «Полісся» Андрій Гітченко.

Душа і досвід команди - саме таку характеристику дає Гітченку головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев. Андрій - це футболіст, який своїм прикладом доводить, що у футбол грає не вік в паспорті, а саме футболіст.

В нинішньому сезоні Гітченко в середньому за гру здійснює 14 відборів, виграє 64% верхових єдиноборств, робить майже 50 передач за гру з точністю 87% і середньою довжиною пасу в 23 метри.

Контракт Андрія Гітченка розрахований до грудня 2023 року.

Голкіпери Олег Кудрик та Антон Яшков.

Багато в чому мала кількість пропущених голів в сезоні - це заслуги усієї захисної ланки ФК «Полісся». Але будь-які гравці почуваються значно впевненіше, коли відчувають за спиною надійного голкіпера. Саме таку впевненість давав партнерам по команді впродовж сезону Олег Кудрик.

Контракт Олега Кудрика та ФК «Полісся» розрахований до червня 2025 року.

Ще один голкіпер команди - Антон Яшков. Попри те, що Антон мав небагато ігрової практики, головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев переконаний, багато в чому працелюбність Антона на тренуваннях та його ставлення до футбольної справи може слугувати прикладом для партнерів по команді.

Контракт Антона Яшкова та ФК «Полісся» розрахований до червня 2024 року.

Що ж друзі, такими є останні новини клубу. Якщо вам сподобалось це відео то тисність палець догори та підписуйтесь на YouTube канал «Полісся», щоб не пропускати важливих сповіщень про життя команди та на інші сторінки клубу в соціальних мережах.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер