Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
23.03.2023

Благодійний турнір BGV Winter Cup 2023 зібрав 1,4 млн гривень на закупівлю дронів для розвідників

Близько 1,4 млн гривень — саме стільки вдалося зібрати футбольному клубу «Полісся» та Благодійному фонду BGV Геннадія Буткевича на потреби підрозділів розвідки Сили спеціальних операцій Збройних сил України. Ці кошти підуть на закупівлю 13 квадрокоптерів Mavik 3 і допоможуть військовим якісно і безпечно виконувати завдання з захисту суверенітету України.

Загалом упродовж футбольного турніру BGV Winter Cup вдалося зібрати 60 тис. гривень пожертв від вболівальників, які спостерігали за матчами в прямому ефірі. До збору також долучилися естонські друзі України: президент футбольного клубу «Левадія» з Таллінна, українець Віктор Левада, перерахував 15 тис. євро на закупівлю обладнання для ЗСУ.

Після завершення благодійного турніру президент ФК «Полісся» та засновник фонду BGV Геннадій Буткевич подвоїв зібрану суму. Тож загальний результат становить біля 1,4 мільйона гривень для підтримки українських захисників.

«Нині кожен вносить свій вклад у перемогу України над агресором. Найкраще, що ми вміємо, це грати у футбол. Тому «Полісся», президент клубу Геннадій Буткевич та Благодійний фонд BGV спільно вирішили поєднати спортивну та благодійні складові. Це вилилось у прекрасний результат, який дозволить забезпечити необхідними засобами підрозділ розвідки Сил спеціальних операцій ЗСУ, який базується на Житомирщині», — зазначив генеральний директор ФК «Полісся» Володимир Загурський.

«Проєкти та благодійні збори нашого фонду вкотре доводять, що однією із суперсил українців є вміння об’єднуватися. Наша ціль була зібрати в рамках турніру кошти на 5 квадрокоптерів для розвідників Житомирщини. А врешті результати дозволять нам закупити 13 дронів — майже утричі більше планованого. Ми продовжуємо об’єднувати друзів: від президентів європейських футбольних клубів — і до легенд українського боксу. Турнір зокрема підтримав Олександр Усик, який також допоміг зі збором коштів у рамках благодійного аукціону. Фонд продовжує шукати можливості, щоб реалізовувати якомога більше проєктів на підтримку українських військових, дітей, ВПО, медичних закладів. На сьогодні нам вдалося вже залучити 10,5 млн доларів підтримки для України», — наголосила директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

Фото

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер