Наступна гра
Полісся
Чорноморець
30.03.2024 | 15:30 | Житомир | Центральний стадіон
24.03.2020

Анатолій Безсмертний: «зараз найголовніше – це здоров’я»

У зв’язку із запровадженням в Україні карантину з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, футбольний клуб «Полісся» нині перебуває на вимушеній перерві. Отож, як тренерський штаб клуб планує виходити із ситуації, що склалась у плані фізичної підготовки команди і чи будуть гравці займатися індивідуально, розповів головний тренер «Полісся» Анатолій Безсмертний.

Анатолій Петрович, розуміємо, що ситуація зараз не проста, було призупинено чемпіонат і усі команди були вимушені робити не заплановану перерву у зборах і підготовці до змагань. Отже, хотіли уточнити, чи давали Ви якісь індивідуальні завдання для гравців своєї команди на період карантину?

- Наразі гравці не отримували від нас ніяких індивідуальних завдань на цей період карантину, оскільки вони включають в себе тренажерну залу, біг і басейн. Зараз заклади для належної та безпечної підготовки гравців не працюють. Звісно, альтернативою цьому можуть стати спеціальні майданчики на вулиці, однак, на сьогоднішній день це трохи небезпечно, тому ми остерігаємось і до 3-го квітня вирішили не давати подібних завдань. Якщо карантин не буде продовжено, тоді уже вийдемо на поле і будемо відновлюватися, а наразі очікуємо новин. Зараз найголовніше – це здоров’я.

Якщо, все-таки, карантин буде продовжено, чи будете тоді навантажувати футболістів?

- Безумовно, якщо карантинні заходи будуть продовжені, тоді будемо розроблювати програму тренувань для футболістів вдома, позаяк це вже буде занадто велика перерва.

Чи усі футболісти мають можливість займатися вдома?

- Так. Піднімали цю тему і у кожного персонально уточнювали чи буде можливість працювати в домашніх умовах. Майже усі футболісти мають вдома необхідні тренажери і готові займатися, тому, гадаю з цим проблем не виникне.

Чи плануєте Ви якимось чином брати участь у цьому тренувальному процесі, можливо, десь контролювати виконання завдань на карантині?

- Планую. Попередньо, навіть, обговорювали питання про дистанційні, групові тренування в режимі онлайн, тобто, через відеоз’язок. Така практика є досить відомою і розвиненою у багатьох командах Європи, то чому б і нам не спробувати.

Лікарі якимось чином контролюють стан гравців, виходять з ними на зв’язок?

- Безумовно, лікарі щоденно на зв’язку. Постійно цікавляться їх самопочуттям, консультують і закликають хлопців дотримуватися усіх вимог на період карантину.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ / ЕКСКЛЮЗИВНИЙ
Технічний партнер
Офіційний спонсор
Преміум партнер
Благодійний партнер
VIP партнер